Shaffy & Brass

Na het succes van Brel & Brass, is Shaffy & Brass het nieuwe project van zangeres Micheline Van Hautem. De chansons van Ramses Shaffy worden elke avond begeleid door een ander harmonie- of fanfareorkest of brassband. Zaterdag 13 april zal ons harmonieorkest de uitvoering verzorgen in Theater Piet Mondriaan.

Brel & Brass bleek een gouden formule en is inmiddels de grens van 75 (!) edities gepasseerd. Nu dus ruim baan voor de gloedvolle muziek van Ramses Shaffy in combinatie met het warme, maar vaak ook spetterende koper van het orkest. Alle arrangementen zijn nieuw en speciaal voor Shaffy & Brass geschreven door toparrangeurs.

Voor de pauze speelt de Abcouder Harmonie een instrumentaal programma van 30 minuten. Na de pauze is het de beurt aan Micheline Van Hautem om de mooiste liederen van Ramses Shaffy ten gehore te brengen. Speciale gast tijdens Shaffy & Brass is wederom bastrombonist Jos Jansen. De pers over Brel & Brass:


‘Theater en muziek van een niveau dat in het Concertgebouw op zijn plaats zou zijn.’ ‘Een grandioze uitvoering waarbij de charmante zangeres en de robuuste bastrombonist Jos Jansen in samenspel met orkest en dirigent de avond naar grote hoogten tilden.’

‘De hoogtepunten van Brel & Brass: het aanstekelijke Les Flamandes en Ne me quitte pas dat in een Zuid-Afrikaanse versie vertolkt werd en toen ineens Moe nie weggaan nie heette. Een muisstille zaal zoog de noten op en was niet van plan er ook maar eentje te missen.’

Zang: Micheline Van Hautem
Bastrombone: Jos Jansen (speciale gast)


Geplaatst

in

door

Tags: